Samen behaal je resultaat
Samen behaal je resultaat

Medical Taping

Fysio Dinxperlo
Fysio Dinxperlo

BLESSURES

Medical taping is een methode van tape waarbij een elastische tape wordt gebruikt. De achterliggende gedachte van deze tape is dat het niet alleen stabiliseert maar daarnaast ook de circulatie ondersteund. Dit bevordert de doorbloeding en daarbij de afvoer van afvalstoffen in het lichaam. Hierdoor kan je lichaam sneller en effectiever herstellen.

Daarnaast heeft medical tape het grote voordeel dat het een aantal dagen kan blijven zitten, in tegenstelling tot reguliere tape. Tevens mag je er gewoon mee douchen, sporten, zwemmen en zul je merken dat je niet de beperkende werking van reguliere tape hebt.

Medical taping kan ook gebruikt worden als preventief middel om klachten te vookomen.

HOOIKOORTS

De lente begint, de zon begint te stralen, de bomen en bloemen komen in bloei, en.. Hatsjoe!! Het hooikoorts seizoen komt eraan.

De mensen die dit lezen en last hebben van hooikoorts herkennen dit direct. Het gesnotter, genies en jeukende ogen zodra het mooie weer eraan komt. Lekker genieten is er op dat moment eigenlijk niet echt bij.

Naast de standaard middelen tegen hooikoorts, zoals anti-histamine (neusspray, tablet), kan de tape een aanvullend effect hebben op het verminderen van deze klachten. De tape heeft werking op het sympatisch- en parasympatisch zenuwstelsel, en in dit geval op dat van de longen. Door de tape op de juiste manier aan te leggen krijgt het lichaam een externe huidprikkeling op de juiste reflexzones van de longen. Hierdoor lijkt de tape een effect te hebben op het allergische reactie mechanisme en kunnen klachten verlicht worden.

Bel of mail gerust voor een gratis proeftape!

Afspraak

Heb je klachten en wil je graag hulp bij je herstel? Wacht dan niet en maak een afspraak!

Home
Wie zijn wij
Afspraak
Whatsapp